Využití logistické regrese a Gompertzovy křivky v ekonomické praxi - Hurt, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na aplikaci růstových modelů na ekonomické časové řady. Zabývá se použitím logistické a Gompertzovy regrese, rozborem jejich parametrů, výběrem nejvhodnější metody odhadu parametrů a následné predikce budoucích hodnot. Pro účely práce jsou využity programy MS Excel a Statistica 10.
Usage of logistic regression and the Gompertz curve in economic practice
Keywords: Gompertzova křivka; logistická regrese; nelineární modely; odhad parametrů; růstové modely; Gompertz curve; logistic regression; nonlinear models; parameter estimation; growth models