Aplikace pro sledování jídelníčku - Havel, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem mobilní aplikace pro sledování konzumace potravin a pohybové aktivity. Aplikace je vytvořena ve frameworku Flutter s využitím programovacího jazyka Dart a ukládá data lokálně pomocí databáze Hive. Uživatelé mohou vyhledávat potraviny prostřednictvím Open Food Facts API, přidávat je do svého denního jídelníčku a sledovat svůj pokrok pomocí vizuálních indikátorů denního příjmu živin. Součástí aplikace je také sledování pohybové aktivity pomocí senzorů mobilního zařízení. Pro práci s polohou a pohybem byly použity knihovny flutter_map, latlong2, location a pedometer.
Diet tracking app
Keywords: Flutter; Dart; Hive; Open Food Facts API; sledování stravy; mobilní aplikace; senzory pohybu; lokalizace; Flutter; Dart; Hive; Open Food Facts API; food tracking; mobile application; motion sensors; localization