Problematika managementu zdravotních pojišťoven v ČR - Burešová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřena na všeobecný pohled na vedení zdravotnictví v České republice a posouzení managementu Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které souvisí se zdravotnictvím a managementem a v praktické části je zhodnocen management VZP ČR a okrajově i hospodaření pomocí výročních zpráv VZP ČR, které jsou veřejně přístupné.
Management issues of health insurance in the Czech Republic
Keywords: health; economics; management; General Health Insurance Company; economy; zdravotnictví; ekonomika; management; Všeobecná zdravotní pojišťovna; hospodaření