Analýza vnitřních kontrolních procesů ve veřejné správě - Janecká, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá auditem ve veřejné správě, jeho historickým vývojem od jeho začátků až po současnost. Je zde citována i jeho současná legislativní úprava týkající se kontroly veřejné správy. Součástí práce je srovnání dvou forem kontroly – interní a externí v obecné rovině, jsou zde definovány i skutečnosti, kterým by se vnitřní kontrola měla vyhnout. Popisuje jak proces analýzy vnitřních kontrolních postupů, tak samotnou „osobu‘‘ kontrolujícího a jeho činnost. V práci byly využity informace z odborné literatury, ale i z interních předpisů orgánu veřejné správy a s využitím informací poskytnutých zaměstnanci tohoto orgánu.
Analysis of inner check processes in public administration
Keywords: interní audit; auditoři; kontrolní procesy; Ministerstvo spravedlnosti; veřejná správa