Trakční obvod jednofázové soustavy 25 kV, 50 Hz z hlediska EMC - Doleček, Radovan (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá speciální problematikou jednofázové trakční proudové soustavy 25 kV, 50 Hz v podmínkách Českých drah. Pozornost je soustředěna na oblast spadající do problematiky elektromagnetické kompatibility (EMC), tj. zkoumá chování této soustavy a jejích jednotlivých částí vůči svému elektrickému okolí.
Traction circuit system 25 kV, 50 Hz from viewpoint of EMC
Keywords: trakční proudová soustava; trakční napájecí stanice; soustava AC25 kV,50Hz; rázová vlna; přívodní vedení; traction substation; AC25 kV,50Hz system; transient wave; traction line; feeding line