Výtvarné dekorativní prvky období pozdní gotiky - Perůtková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována dekorativním prvkům, které se vyskytují v období pozdní gotiky. Zahrnuje území Evropy se zaměřením na české země. Zabývá se vlivy okolních zemí, předchozích slohů, tehdejší soudobé literatury a dalších moţností inspirace v tvaru, námětu a ornamentu.
Decorative art components of the late Gothic art in the Bohemian countries
Keywords: dekorativní prvky; ornamenty; pozdní gotika; Evropa; decorative art components; ornaments; late Gothic; Europe