Analýza stavebního spoření v ČR a komparace s ostatními státy Evropy - Skřivánková, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá systémem stavebního spoření, jeho vývojem a analýzou aktuální situace na trhu stavebního spoření, včetně legislativních změn. Práce se rovněž věnuje vývoji systému stavebního spoření ve vybraných státech Evropy. V závěrečné části práce je provedena predikce vývoje základních ukazatelů stavebního spoření pro následující období.
Analysis of building savings in the Czech Republic and comparison with other European countries
Keywords: stavební spořitelny; stavební spoření; cílová částka; překlenovací úvěry; státní podpora; smlouvy o stavebním spoření; úroky; building society; building saving; target amount; bridge loans; state subsidy; building savings contracts; interest rate