Potenciál cyklodopravy jako prvku podpory regionálního rozvoje - Krejčová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se věnuje cyklistickým stezkám a jejich vlivu na rozvoj regionu. Hodnotí dopad výstavby cyklostezek ve východních Čechách a navrhuje případná opatření ke zlepšení jejich využití. V první části diplomové práce je definován pojem regionální rozvoj a nástroje, které fenomén cyklistiky ovlivňují. Práce popisuje cyklistiku jako součást cestovního ruchu. Druhá část práce je věnována vybraným cyklostezkám ve východočeském kraji a zhodnocení dopadu těchto cyklostezek na region.
Potential of cycling as an element of regional development support
Keywords: regiony; regionální rozvoj; cestovní ruch; cykloturistika; cyklostezky; regions; regional development; tourism; cycling; bicycle paths