Obchodování s elektřinou na Burze cenných papírů Praha - Kubeš, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá Energetickou burzou Praha. Objasňuje základní pojmy v oblasti burzovnictví a obchodování s elektřinou na Energetické burze Praha. Popisuje ostatní energetické burzy v Evropě a srovnává ceny elektřiny. V práci jsou pomocí grafů znázorněny vývoje cen elektřiny v čase.
Trade with electricity on Prague Stock exchange
Keywords: cena; burza; elektřina; energetické burzy; vývoj cen elektřiny; price; market; electricity; energy exchange; development of the electricity prices