Pravomoc obcí na úseku správního trestání - Bejčková, Iva (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá možnostmi obce správně trestat, charakterizuje druhy správních deliktů, odlišnosti v soudním a správním trestání a podrobněji se zaměřuje na problematiku přestupků, zvláště na přestupky proti občanskému soužití.
The Authority of communities in the section of administrative punishments
Keywords: správní právo; správní trestání; správní delikty; obce; pravomoc