Systém bezprostřední poporodní péče o fyziologického novorozence v České republice - Šohajová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Tématem teoreticko-výzkumné bakalářské práce je Systém bezprostřední poporodní péče o fyziologického novorozence v České republice. V teoretické části je práce zaměřena na definici základních pojmů, poporodní adaptaci, hodnocení a ošetření novorozence především v současnosti. Výzkumná část se pak zabývá ošetřením fyziologického novorozence v běžné praxi a srovnáním Čech a Moravy se Slezskem. V diskuzi jsou výzkumné záměry porovnány s výsledky výzkumu a v závěru práce je vyhodnoceno srovnání, provedeno porovnání teorie s praxí a okomentován nejčastěji praktikovaný způsob ošetření v České republice.
The system of immediate postpartum care for physiological newborn in the Czech Republic
Keywords: fyziologičtí novorozenci; poporodní adaptace; první ošetření; srovnání Čech a Moravy se Slezskem; physiological newborns; postpartum adaptation; first treatments; comparison of Bohemia and Moravia with Silesia