Sociální dopad zrakového postižení na klienta - Turoňová, Dana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce pojednává o problematice osob se zrakovým postižením. V teoretické části jsou shrnuty informace o zrakovém postižení a jeho klasifikace. Jsou tam zahrnuty rovněž informace o kompenzačních pomůckách, sociální dávky a sociální dopad. Výzkumná se skládá z dotazníku a polostrukturovaného rozhovoru. Prostřednictvím dotazníku byly zjišťovány informace o sociálních zařízeních. Rozhovor byl pak přímo zaměřený na sociální dopad na osoby se zrakovým postižením.
Social impact visual impairment on client
Keywords: zrak; zrakové postižení; osoby se zrakovým postižením; sociální dopad; vision; visual impairment; people with visual impairment; social impact