Použití polymerních materiálů pro lékové formy na bázi osmotické pumpy - Sklenářová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma "Lékové formy na bázi osmotické pumpy a technologie jejich přípravy ". Pozornost je věnována teoretickému shrnutí hlavního tématu a studii materiálů a technologií přípravy metodou 3D tisku a přípravě Push-Pull osmotických pump.
Utilization of polymeric materials for osmotic pump drug delivery
Keywords: léková forma; osmotická pumpa; řízené uvolňování léčiv; polymery; 3D tisk; Push-Pull osmotická pumpa; drug dosage form; osmotic pump; controlled drug release; polymers; 3D print; Push- Pull osmotic pump