Restaurování panelu suprafenestra ze souboru barokních tapet od neznámých autorů (nesignováné a nedatováno) z kolmé stěny nad okny v tzv. Velkém čínském salónku, státní zámek Veltrusy, číslo panelu 3. P - Kellerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato praktická bakalářská práce by měla obsahovat podle zadání několik na sobě nezávislých částí, rozdělených do tří samostatných úkolů. První část zahrnuje samostatné restaurátorské činnosti na panelu suprafenestra 3.P z kolmé stěny tzv. Velkého čínského salónku nad oknem pravého křídla státního zámku Veltrusy v 1. patře. Tato restaurátorská práce měla být spojena s průzkumem, konzervováním, odkrytím a restaurováním původní klihové malby na textilní podložce a kombinované malby na papírové podložce (kvaš a akvarel). Též by měla být spojena s dokumentováním provedených zásahů a vyhotovením restaurátorské dokumentace. Závěrem této části by měla být vizuální kopie detailu restaurovaného díla, a to levé malby na papíře a části textilní podložky orámované iluzivně malovanou dřevořezbou rokají. Druhá část by měla zahrnovat restaurování lavírované kresby na papírové lepence - "Vltava u císařského dvora" od Bedřicha Horálka z majetku GHMP, jenž bylo poškozené v roce 2002 povodněmi. Dílo bude kompletně restaurované bez adjustace do pasparty. Třetí část práce by měla zahrnovat restaurování fragmentu kolorovaného grafického listu ze soukromé sbírky pana Mgr. Jiřího Kaše. Dílo by mělo být kompletním restaurátorským zásahem včetně technologických průzkumů barevných vrstev podkladu a podložky. po domluvě s majitelem bude fragment, po restaurování a celkové dokumentaci, adjustovaný do pasparty z alkalické lepenky.
Restaurování díla z majetku GHMP Horálek Bedřich, K - 622 "Vltava u Císařského ostrova", nedatováno, lavírovaná kresba
Restaurování díla ze soukromého majetku, kolorovaná grafika na papíře "H. Magdaléna", nedatováno, nesignováno
Keywords: restaurování; umělecká díla; papír; Veltrusy; tapety; kolorovaná kresba