Monitoring kontaminace půd vybranými toxickými prvky - Klesnilová, Markéta (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce byla zaměřena na sledování obsahu toxických prvků na dvaceti vybraných lokalitách v oblasti zemědělského družstva Lhota pod Přeloučí. Toxické prvky byly stanoveny ve výluhu 2M kyseliny dusičné metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem.
Monitoring of soil contamination by chosen toxic elements
Keywords: Životní prostředí; kontaminace půdy; toxické prvky; optická emisní spektrometrie