Optimalizace dotazů v databázovém systému Oracle 11gR2 - Novotný, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá problematikou optimalizace SQL dotazů v databázovém systému Oracle 11gR2. V teoretické části práce je provedena rešerše problematiky výkonu SQL dotazů. Praktická část je věnována vyzkoušení navrženého postupu optimalizace u vybraných dotazů nad databází aplikace TOPS. V závěru práce je navržen postup aplikovatelný ve výuce databázových předmětů na Fakultě elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice.
Query optimization in Oracle 11gR2 database system
Keywords: Optimalizace SQL dotazů; Oracle 11gR2; DB Optimizer XE; Quest SQL Optimizer for Oracle; SQL tuning; SQL optimization