Klasický a moderní právní stát v koncepci Rule of Law - Pastoreková, Marcela (Univerzita Pardubice, 1998)
Pohled na právní systém anglosaský, právní stát v koncepci Rule of Law, klasický a moderní právní stát, otázka demokracie jako předpoklad moderního právního státu.
Keywords: právní stát; Rule of Law; Anglie; demokracie