Výuka k partnerství, manželství a rodičovství u dětí na základní škole - Vosmanská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Tématem bakalářské práce je výuka sexuální výchovy u žáků základní školy. Jedná se o práci teoreticko-průzkumnou/výzkumnou, ve které zjišťuji názor učitelů na výuku sexuální výchovy. Zajímám se především o to, zda je pro ně výuka témat, která souvisí se sexuální výchovou, problematická, jak je vyučují a zda si myslí, že rozsah probíraného učiva je pro dnešní mládež dostatečný. Práce je rozdělena na teoretickou část, která je věnována problematice učebních osnov a didaktických zásad, a na empirickou část, ve které se,pomocí dotazníku, snažím zjistit, jakou formou probíhá sexuální výchova na prvním a druhém stupni základních škol, zda mají učitelé nějaké problémy při výuce tohoto předmětu a v neposlední řadě, zda by uvítali při výuce pomoc porodní asistentky.
Education for information about partnership, parenthood and marriage at elementary school
Keywords: sexualita; výchova ke zdraví; porodní asistentky; základní školy; sexuality; education to health; midwifes; elementary schools