Mýtné systémy a jejich využití v ČR - Králík, Jakub (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mýtných systémů. Práce nejprve charakterizuje význam a funkčnost jednotlivých mýtných systémů a dále se zaměřuje na analýzu mýtného systému v České republice a v zahraničí. V závěrečné části pak navrhuje, jak by bylo možné zvýšit efektivitu mýtného systému v České republice.
Toll systems and their use in the ČR
Keywords: mýtné systémy; elektronická mýta; mýtné brány; komunikace; doprava; toll systems; electronic tolls; toll gates; communications; transport