Dopravně-inženýrské posouzení a návrh opatření na křižovatce Pisárecká-Veslařská v Brně - Coufalová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem diplomové práce s názvem Dopravně-inženýrské posouzení a návrh opatření na křižovatce Pisárecká-Veslařská v Brně je analýza současného stavu křižovatky a na jejím základě návrh variant řešení. Dispoziční řešení navrhnutých variant přitom respektují závěry vyvozené z vyhodnocení analytické části prostřednictvím SWOT analýzy a výsledků Plus-mínus matice. Navrhované varianty jsou modelovány v mikrosimulačním prostředí softwaru PTV Vissim, kde jsou následně podstoupeny procesem vyhodnocování podle dané množiny parametrů. Optimální varianta z množiny navrhovaných variant řešení je identifikována na základě metod vícekriteriálního rozhodování.
Transport engineering assessment and design of measures at the Pisarecka-Veslarska intersection in Brno
Keywords: dopravní průzkum; dynamické řízení; koordinace; mikrosimulace; opatření; PTV Vissim; SWOT analýza; vícekriteriální rozhodování; traffic survey; dynamic management; coordination; microsimulation; measures; PTV VISSIM; SWOT analysis; multi-criteria decision-making