Epidemiologie nádorových onemocnění v dané oblasti - Paldusová, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na nárůst počtu onkologických onemocnění ve spádové oblasti Ambulance klinické onkologie Svitavy za období deseti let. V souvislosti s tímto nárůstem poukazuje na počet personálu poskytujícího zdravotní služby onkologickým pacientům. V teoretické části se věnuje epidemiologii nádorových onemocnění v ČR a ve světě, diagnostice a léčbě nádorových onemocnění. Vysvětluje systém péče o onkologicky nemocné v ČR a v Pardubickém kraji a popisuje práci všeobecné sestry na onkologickém oddělení. V průzkumné části jsou prezentována data dokazující nárůst onkologických onemocnění ve spádu ambulance klinické onkologie ve Svitavách a pomocí grafů srovnává počet personálu v poměru k nárůstu počtu nádorových onemocnění.
Epidemiology of cancer in the selected region
Keywords: nádorové onemocnění; spádová oblast; epidemiologie; cancer; selected region; epidemiology