Restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého a jeho soklu : Litomyšl - Lány - Perůtková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce popisuje a dokumentuje konzervátorský a restaurátorský zákrok provedený na soše sv. Jana Nepomuckého z Litomyšle – Lán a jeho soklu. V jednotlivých bodech je popsána historie a ikonografie skulptury, dále kompletní chemicko-technologický průzkum a postup prací. Nakonec je připojena fotografická obrazová příloha dokumentující kompletní zákrok na této statui.
Restoring sculpture of Saint John of Nepomuk : Litomyšl - Lány