Chromatografická analýza vybraných látek v medu - Řezková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá analýzou vybraných látek ve včelím medu metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s různými typy detekce podle charakteru stanovované látky. Pro stanovení aminokyselin po jejich předchotí derivatizaci byl použit fluorescenční detektor. 5-hyroxymethylfurfural byl detekován spektrofotometrickým detektorem s diodovým polem a pro glukózu a fruktózu byl použit detektor založený na rozptylu světla.
The chromatographic analysis of selected compounds in honey
Keywords: aminokysaeliny; Glukóza; fruktóza; včelí med