Funkce tetování v naší společnosti na příkladu pardubické vězeňské komunity - Hamouzová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Ve své bakalářské práci se autorka snaží shrnout důvody, proč se vězni ve vězení tak často tetují. Na základě výzkumu, který provedla v roce 2008 v pardubické věznici, se snaží jednotlivé funkce popsat a utvořit tak ucelený obraz vězeňského tetování.
The function of tattoo in our society on example of community of prisoners in Pardubice
Keywords: tetování; tattoo; vězni; věznice; stereotypy; individualizace; marginalizace; prisoners; prison; stereotypes; individualization; marginalization