Moderní obvazový materiál - léčba chronických defektů - Kovačková, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chronických ran se zaměřením na moderní obvazové materiály. V teoretické části je popsána chronická rána, klasifikace defektů, možnosti terapie, obzvláště vlhkou metodou hojení ran. Na teoretickou část navazuje výzkum, který proběhl formou dotazníku mezi sestrami v Pardubické krajské nemocnici, a.s.. Zjišťuje znalosti v oblasti chronických ran a moderních obvazových materiálů a zároveň zájem zdravotníků o vzdělávání v této problematice.
The modern wound care products - treatment of chronic wounds
Keywords: chronické rány; hojení ran; moderní obvazové materiály; znalosti; výzkumy; chronic wounds; wounds healing; advanced dressing material; knowledge; Research