Informovanost vysokoškolských studentů o pěstounské péči - Stránská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce je zaměřena na informovanost studentů o pěstounské péči. Teoretická část obsahuje vysvětlení forem náhradní rodinné péče a blíže popisuje pěstounskou péči na přechodnou dobu. Dále se zabývá dávkami a zprostředkováním pěstounské péče a také vysvětluje pojem pěstoun. Ve výzkumné části jsou zpracovány výsledky dotazníkového šetření. Výzkumu se účastnili studenti 3. ročníků, oborů Porodní asistentka, Všeobecná sestra a Zdravotně-sociální pracovník.
Awareness of university students about foster care
Keywords: pěstounská péče; pěstounská péče na přechodnou dobu; dávky pěstounské péče; pěstouni; náhradní rodinná péče; foster care; foster care for a temporary period; foster care benefits; foster parents; substitute family care