Maloobchodní řetězce na území České republiky - Janoušek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a současným stavem maloobchodních řetězců na území ČR. První kapitola je zaměřena na vývoj maloobchodního prostředí v ČR, a to ve dvou hlavních blocích - před r. 1989 a po r. 1989. V další části je popsána současná situace na maloobchodním trhu v ČR a jsou zde stručně rozebrány společnosti provozující jednotlivé řetězce prodejen. Poslední kapitolou je marketingový průzkum, jehož cílem bylo zjistit názory zákazníků na nakupování v pardubických hypermarketech. Cílem práce je podat celistvý pohled na maloobchodní podnikání v ČR, jeho vývoj a analýzu současného stavu a zjistit názory vybraných zákazníků na výhody a nevýhody nakupování v pardubických hypermarketech.
Retail chains in the Czech Republic
Keywords: maloobchod; maloobchodní síť; supermarkety; hypermarkety; spotřební družstva; marketingový průzkum; Pardubice; Česká Republika; zákazníci; dotazníkové šetření