Přeprava nebezpečného zboží po železnici v resortu Ministerstva obrany - Viteková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou přeprav nebezpečného zboží v podmínkách v ČR s přihlédnutím k Armádě ČR. V práci jsou popsány dva způsoby technologie při zabezpečení realizace vojenských železničních přeprav vlastními nebo komerčními dopravními prostředky za pomocí dvou elementárních vědeckých metod a jejich následná komparace a vyhodnocení.
Transport of dangerous goods by rail in the Ministry of Defense
Keywords: nebezpečné zboží; armáda ČR; vojenská železniční přeprava; Ministerstvo obrany; munice; letecké pohonné hmoty; dangerous goods; army of the Czech Republic; military railway transport; Ministry of Defence; ammunition; aviation fuel