Náhled na průběh adopce v současnosti a 70. letech 20. století - Šlajsová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zaměřuje na porovnání průběhu současné adopce s adopcí prováděnou v 70. letech 20. století. Zabývá se též historií, druhy, legislativním procesem adopce a také adaptací dítěte do nové rodiny. V rámci práce vznikl kvalitativní výzkum, který proběhl designem případové studie ve čtyřech rodinách, které si adoptovali dítě.
Preview of Adoption Process at Present and in the 70´s of the 20th Century
Keywords: adopce; náhradní rodinná péče; pěstounská péče; legislativní proces; adoption; substitute care; in-family care; legislative proces