Povinnosti plátce daně z přidané hodnoty vůči správci daně - Baboráková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou všech povinností plátce daně z přidané hodnoty vůči správci daně při správě daní i při daňovém řízení. Dále se zabývá základními údaji o dani z přidané hodnoty a vznik plátcovství daně z přidané hodnoty. Cílem práce je shrnutí povinností plátce daně z přidané hodnoty a dopadů jejich neplnění.
Duties of VAT registered company in relation to tax administrator
Keywords: daň z přidané hodnoty; plátci daně; daňové subjekty; nárok na odpočet daně; daňové přiznání k dani z přidané hodnoty; kontrolní hlášení; value added tax; taxable person; right to deduct tax; value added tax return; value added tax control statement