Analýza možností implementace TSI provoz a řízení dopravy - Křemen, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá stručnou charakteristikou evropského železničního systému, aplikací evropské železniční legislativy do českého právního řádu, včetně srovnání s vybranými evropskými státy, v obecné rovině zmiňuje technické specifikace pro interoperabilitu a analyzuje možnosti implementace vybraných požadavků na interoperabilitu subsystému provoz a řízení dopravy v České republice. Závěrečná část práce pak vyhodnocuje dosavadní způsob implementace TSI provoz a řízení dopravy na území České republiky.
Possibilities analysis of implementation of TSI, subsystem operation and traffic management
Keywords: evropský železniční systém; legislativa; Interoperabilita; technické specifikace; řízení; Doprava; european rail system; legislation; Interoperability; technical specifications; Management; Traffic