Využití terapeutických technik a přístupů v etopedické praxi - Kárská, Barbora (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce bude zaměřena na terapeutické techniky a jejich využití v etopedické praxi. Teoretická část se bude zabývat definováním základních pojmů jako etopedie, poruchy chování, speciální pedagogika, ústavní výchova a terapie. V praktické části se práce bude zabývat využitím terapeutických technik v etopedickém zařízení. Výzkum bude prováděn pomocí kvalitativního výzkumu prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s klienty ústavní výchovy a jejich pracovníky. Cílem diplomové práce bude zjistit, jakým způsobem jsou terapie vnímány samotnými klienty a pracovníky.
The use of therapeutic techniques and approaches in etophedic practice
Keywords: etopedie; poruchy chování; ústavní a ochranná výchova; terapie; etopedies; behavioral disorders; constitutional and protective education; therapy