Optimalizace reakčních podmínek štěpení proteinů pomocí enzymových reaktorů - Hradcová, Olga (Univerzita Pardubice, 2004)
Byly připraveny imobilizované enzymové reaktory, které byly použity pro fragmentaci nízkomolekulárních substrátů. Byla stanovena optimální teplota, pH a pufr pro měření aktivity enzymů. Byl sledován vliv magnetických nosičů a kovových iontů na aktivitu enzymů. Byla stanovena Michaelisova konstanta solubilního a imobilizovaného trypsinu.
Optimalization of reaction conditions for specific digestion of proteins by enzyme reactors
Keywords: Trypsin; imobilizace; enzymy