Enviromentální implikace obnovy venkova - Mareš, Arnošt (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se věnuje situaci rozvoje venkova a zemědělství v České republice. Zmíněna je současná strategie politiky rozvoje venkova. Vládou schválený Operační program Rozvoje venkova a multifunkčního zemědělství (v rámci HRDP) spatřuje rozvoj venkova a zemědělství v ČR zejména v multifunkčním a konkurenceschopném zemědělství. To, mimo jiné, klade důraz na ochranu a tvorbu krajiny. Čtenář má možnost seznámit se s možnostmi odkud je možné podpory pro český venkov čerpat.
Environmental renewal implications of the countryside
Keywords: European Union; countryside; subsidies; ecology; Agriculture; Evropská Unie; venkov; Dotace; ekologie; zemědělství