Analýza výfukových plynů ve vztahu k ekologii silničních vozidel - Ševčík, Ivo (Univerzita Pardubice, 2000)
V práci je věnována pozornost především statistické analýze naměřených hodnot při přezkušování emisí silničních vozidel kategorie M1 a N1 ve zkušební laboratoři exhalací. Byly formulovány metodické postupy statistické analýzy naměřených hodnot pro dovážená ojetá vozidla se vznětovými motory, zkoumány vzájemné souvislosti mezi výsleky analýz pro účely zjednodušení měření a provedeno hodnocení ekologického přínosu dovážených ojetých vozidel.
Analysis of exhaust fumes in relation to ecology of road vehicles
Keywords: Silniční vozidla; Emise; statistická analýza; ojetá vozidla