Racionalizace provozu vlaků na trati Kralupy nad Vltavou - Kladno - Kothan, Filip (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce usiluje o zvýšení atraktivity přepravy na trati č. 093 Kralupy nad Vltavou - Kladno s relativně nízkou obsazeností nasazovaných vlaků. Za tímto účelem byl vytvořen jízdní řád s počtem spojů, navýšeným o spěšné vlaky na trase Kralupy nad Vltavou - Kladno ve snaze indukovat poptávku po přepravě mezi oběma městy. Podkladem pro sestavení jízdního řádu je stávající rozsah provozu na zájmové trati, údaje o traťové infrastruktuře, analýza časové dostupnosti dopravních bodů zvolenými druhy dopravy a údaje o denní dojížďce vlakem v zájmové lokalitě.
Rationalization of train operations on the railway line Kralupy nad Vltavou - Kladno
Keywords: jízdní řád; časová dostupnost; trať č. 093 Kralupy nad Vltavou - Kladno; poptávka po přepravě; timetable; time accessibility; railway line No. 093 Kralupy nad Vltavou - Kladno; demand for transportation