Receptování reaktivních barviv v laboratoři a aplikace receptury v provozních podmínkách - Volhejnová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 1995)
Téma práce je zadáno podnikem VEBA Broumov a.s. Jedná se o přenos receptur z laboratorního zařízení Ahiba Polymat na provozní zařízení ower-flow Turbosurf. Barví se zde vytahovacím způsobem froté zboží jak tkané, tak pletené reaktivními barvivy z palety firmy Hoechst REMAZOL doplněné Ostaziny V. Jako dplnění práce byly vypracovány fixační křivky všech použitých barviv.
Keywords: reaktivní barviva; barviva; bavlna; fixační křivka; dávkování; alkálie; receptura