Notářství v České republice - Cihelková, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce pojednává o problematice notářství v ČR. V první části jsou vysvětleny základní pojmy (notářství, notář, notářská činnost, notářský úřad). Dále je zde pojednáno o postavení notáře při výkonu činnosti notáře. Ve druhé části jsou charakterizovány jendotlivé činnosti notáře, především sepisování notářských zápisů, osvědčování a také činnost notáře v dědickém řízení. Ve třetí části jsou uvedeny různé alternativy notářské činnosti. Tato část také obsahuje kapitolu o odměňování a praktické příklady výpočtu odměny.
Notary's office in Czech Republic
Keywords: notářství; notáři; Česká Republika; osvědčení; právní pomoc; Odměňování; advokáti; exekutoři