Využití modifikovaných oligonukleotidů jako specifických blokátorů PCR - Bubnová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá použitím různě modifikovaných oligonukleotidů jako specifických blokátorů PCR. Oligonukleotidy tvoří součást PCR reakční směsi a je sledován jejich vliv na průběh PCR reakce. Studovanými modifikacemi jsou fosforothioáty, 2'-O-Me-RNA, peptidové nukleové kyseliny a oligonukleotidy s 5'C18 spacerem
Application of modified oligonucleotides as specific PCR blockers
Keywords: PCR reakce; oligonukleotidy; modifikace; inhibice; fosforothioáty; 2'-O-Me-RNA; pepidové nukleové kyseliny; 5'C18 spacer; PCR reaction; oligonukleotides; modifications; inhibition; phosphorotioates; 2'-O-Me-RNA; peptide nucleic acids; 5'C18 spacer