Restaurování nástěnné malby s motivem Astrologie v prvním patře měšťanského domu na náměstí Míru čp. 480 ve Slavonicích - Drašnarová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na komplexní restaurátorský zásah provedený na určeném úseku nástěnné malby s motivem Astrologie v tzv. "Freskovém sálu" v prvním patře měšťanského domu na náměstí Míru čp. 480 ve Slavonicích. Práce je rozdělena na restaurátorskou dokumentaci a rozšiřující kapitolu. Rozšířená část bakalářské práce je věnována zpracovatelským vlastnostem malt z různě uleželých vápen ve formě vápenné kaše a práškového vápenného hydrátu. V rámci této kapitoly byl proveden experiment. Postup práce a výsledky se nachází v příloze.
Restoration of a wall painting with the theme of Astrology on the first floor of burgher house No. 480, náměstí Míru square, Slavonice
Keywords: restaurování; nástěnná malba; Astrologie; vápenný hydrát; renesance; Slavonice; restoration; wall painting; Astrology; lime; Renaissance; Slavonice