Mobilní aplikace pro detekci objektů pomocí knihovny TensorFlow Lite - Hendrych, Jan (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s termíny umělé inteligence a strojového učení. Tato práce ve své první části popisuje umělou inteligenci a její historii. V této části se také čtenář dozví informace potřebné k pochopení fungování modelů strojového učení, určených k detekci objektů na obrázcích. V další části práce je čtenáři popsán vývoj mobilní aplikace využívající modely od společnosti TensorFlow. Tyto modely jsou určené k detekci a klasifikaci objektů na obrázcích. V poslední části práce je čtenáři představen postup vývoje vlastního modelu pro detekci objektů. Po přečtení této práce je čtenář schopný vytvořit vlastní mobilní aplikaci a implementovat do ní TensorFlow modely.
A mobile application for object detection using the TensorFlow Lite library
Keywords: umělá inteligence; strojové učení; hluboké učení; Android; Kotlin; TensorFlow; klasifikace objektů; detekce objektů; Artificial Intelligence; machine learning; deep learning; Android; Kotlin; TensorFlow; object classification; object detection