Císařský řez a jeho vliv na šestinedělí - Machová, Monika (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce porovnává porod spontánní a císařským řezem. Snaží se nastínit, jaké problémy mají ženy po císařském řezu a v jaké míře má vliv na šestinedělí. Teoretická část práce se zabývá císařským řezem, jeho historií, technikou, komplikacemi apod. Výzkum je zaměřen na to, jak se ženy po císařském řezu a po spontánním porodu cítí. Cílem práce je ukázat, že porod per vias naturales je ta nejlepší možnost, jak porodit své dítě.
Caesarian section and its influence on lying-in-period
Keywords: porody; císařský řez; přirozené porody; porovnání; výhody; nevýhody; šestinedělí; dotazníkové šetření