Mediální reflexe postavení žen na trhu práce - Pokorná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2002)
Na užitém vzorku autorka porovnává způsob, jakým je problém postavení žen na trhu práce popisován v literatuře a v novinách. K dispozici měla novinové články z roku 2001, na nichž sleduje, jak se média staví k vybraným problémům diskriminace žen na trhu práce a skloubení rodiny a zaměstnání.
Media coverage of women`s position on the labour market
Keywords: postavení žen; ženská otázka; Média; Trh práce; Rodina; diskriminace