Účetní a daňové konsekvence související s likvidací společnosti s ručením omezeným - Miková, Simona (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zmapování procesu likvidace vybrané obchodní společnosti. V teoretické části jsou nejprve vymezeny jednotlivé druhy obchodních společností, podrobněji charakterizována společnost s ručením omezeným a dále definovány daňové a účetní aspekty související s průběhem likvidace společnosti s ručením omezeným. V praktické části je pak uveden samotný reálný postup likvidace vybrané obchodní společnosti včetně souvisejících problémů a ze získaných skutečností je formulováno doporučení pro využití těchto poznatků v procesu likvidace společnosti s ručením omezeným v praxi.
Accounting and tax consequences related to liquidation of a limited company
Keywords: obchodní společnosti; společnost s ručením omezeným; zrušení společnosti; průběh likvidace; účetnictví; daně; business companies; Limited Liability Company; dissolution of a company; liquidation process; accounting; taxes; liquidation balance