Jugendsprache als Beispiel eines landeskundlichen Themas im DaF Unterricht - Štefková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka se v práci zabývala především podobou německého jazyka, jak ji prezentuje dnešní mládež v Německu. V praktické části se pokusila srozumitelnou formou seznámit žáky s tématem, které je jim v rodné řeči vlastní a v tomto smyslu i atraktivní. Cílem bylo poukázatna to, že landeskunde má i v této náročnější podobě místo na našich základních školách, a že její funkce je pro žáky ve vyučování nezastupitelná.
Jugensprache jako příklad tématu z landeskunde ve vyučování cizího jazyka
Keywords: němčina; mluvený jazyk; slang; vyučování; výuka; mládež