Dynamické směrovací protokoly na směrovačích Mikrotik - Spáčil, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá výběrem a nasazením dynamického směrovacího protokolu v síti firmy Logicnet, která je poskytovatelem internetového připojení pro přibližně tisícovku klientů. V první části je popsána infrastruktura sítě a technologie, které využívá. Další část se věnuje konfiguraci směrovačů systémem RouterOS od společnosti Mikrotik pro běh dynamického směrovacího protokolu OSPF.
Dynamic routing protocols on Mikrotik routers
Keywords: dynamic routing protocols; dynamické směrovací protokoly; MikroTik; OSPF