Význam Jána Komorovského pro slovenskou religionistiku - Zapletalová, Irena (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se snaží zmapovat význam Jána Komorovského pro slovenskou religionistiku v jeho čtyřech vědeckých etapách. Práce se zaměřuje na Komorovského pohled na religionistiku, její základní otázky a pomocné disciplíny. Součástí práce je i Komorovkého životopis, metodologie a popis vzniku Katedry srovnávací religionistiky na Univerzitě Komenského v Bratislavě.
Impact of Ján Komorovský on Slovakian study of Religions
Keywords: Komorovský Ján; etnologie; RELIGIONISTIKA; Slovensko; mytologie; folkloristika; teologie; religionistics; ethnology; Slovakia; mythology; Folklore; theology