Srovnání vlastností tmelů pojených organokřemičitými prostředky aplikovaných v tenké vrstvě při restaurování pískovce - Daubner, Daniel (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje posouzení a porovnání různých druhů organokřemičitých tmelů, jejich vlastností a sumarizaci poznatků o přípravě, aplikacích, zkouškách a modelačních schopnostech tmelů na pískovcové kamenné desky.
Keywords: kameny; tmely; pískovce; organokřemičitany; restaurování