Stanovení miRNA pomocí elektrochemických metod - Soukupová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá molekulami miRNA a možnostmi jejich stanovení pomocí elektrochemických metod. Pozornost je také věnována biogenezi, významu mikroRNA v řadě onemocnění a možnostem stanovení mikroRNA. Jsou uvedeny některé konkrétní příklady konstrukce biosenzorů pro stanovení mikroRNA.
Determination of miRNA using elektrochemical methods
Keywords: mikroRNA; biogeneze; biomarkery; rakovina; biosenzory; microRNA; biogenesis; biomarker; cancer; biosensors