Návrh a konstrukce řídící jednotky CNC frézy - Horník, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce je věnována problematice řízení tříosých CNC fréz. Popisuje doposud vyvíjené řídicí jednotky, které jsou určeny pro nekomerční použití, například GRBL, SmoothieWare aj. Dílčí část této práce se zabývá vhodným výběrem mechanické konstrukce a jejích komponent. Dále se věnuje vlastnímu návrhu a realizaci jak mechanické konstrukce, tak řídicí jednotky využívající GPIO port jednodeskového počítače Raspberry Pi.
Design of the CNC control unit
Keywords: řídicí jednotka; tříosá fréza; raspberry pi; krokový motor; CNC; GPIO; control unit; three axis milling cutter; raspberry pi; stepper motor; CNC; GPIO